STICHTING ROMARIO ONDERSTEUNT DE HULPVERLENING  AAN MENSEN MET EEN BEPERKING IN SURINAME

Het bestuur

Het bestuur van Romario heeft drie leden. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris. De bestuurders krijgen geen beloning voor hun werk. Het bestuur vergadert meerdere keren per jaar.

Hieronder stellen de bestuursleden zich voor:

Voorzitter: Ane de Vos

Mijn naam is Ane de Vos en woon in Nijkerk. Bijna mijn gehele werkzame leven werk ik al bij ontwikkelingsorganisaties en heb ook zelf in een aantal landen gewoond en gewerkt; vanuit mijn huidige werk bezoek ik regelmatig projecten in diverse landen. Ik heb in al die jaren geleerd dat mensen met een beperking het extra moeilijk hebben in landen die een crisis doormaken of waar veel armoede is: deze mensen staan bijna altijd achteraan in de rij of worden totaal ‘vergeten’ En dat voelt onrechtvaardig, niet eerlijk. Dan volgt er een Bijbelse oproep om om te zien naar onze naaste.

Wat mij heel erg aanspreekt in Stichting Romario is de visie dat niet wij – de Nederlanders– het voor de Surinamers zouden moeten oplossen, maar dat de Surinaamse bevolking met een Surinaamse stichting en ingebed in de Surinaamse maatschappij dit werk moeten gaan dragen: het gaat niet om ons, maar om lokale, duurzame oplossingen. Daar geef ik als voorzitter graag een bijdrage aan.

Secretaris: Jenneke Frens

Hoewel ik pas sinds 2020 bij Stichting Romario betrokken ben dateert mijn betrokkenheid bij Suriname van een eerder tijdstip. In 2012 ben ik voor mijn eindstage naar Suriname geweest. Ik werd geraakt door de manier waarop mensen het leven accepteren zoals het komt en anderzijds de grote, schrijnende nood die er is bij veel mensen. Met name voor onze beperkte medemens zijn er bijna geen voorzieningen.

In 2018 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Suriname en kwam zo in contact met Mirjam van Herwijnen. De manier waarop zij werkt -hulp bieden op lange termijn en daarbij vooral het stimuleren van mensen om zelf stappen te nemen- vind ik erg mooi. Dit is ook mijn motivatie om als secretaris in het bestuur van Romario mijn steentje bij te dragen.

Penningmeester: Susan van Renssen

Ik ben Susan van Renssen en woon in het prachtige Den Haag. Ik studeer momenteel bestuurskunde en daarnaast ben ik sinds begin 2024 de penningmeester van Stichting Romario.

Mijn betrokkenheid bij de stichting is eigenlijk ontstaan nadat Mirjam haar verhaal een keer kwam vertellen bij een verenigingsavond. Dit inspireerde mij enorm, vooral het lokale en duurzame aspect van het werk. Vervolgens ben ik verder betrokken geraakt nadat ik met mijn zusje een benefietdiner organiseerde om geld in te zamelen voor de stichting. Hier werd het mij ook duidelijker hoe waardevol het kan zijn om vanuit Nederland een bijdrage te kunnen leveren aan het ‘echte werk’ wat in Suriname gebeurd.

Ik vind het leuk om me met financiële zaken bezig te houden. Het penningmeesterschap is een gave manier om, door middel van praktisch werk, mijn bijdrage te leveren aan het mooie werk van de stichting.