(+31) 657997784 contact@stichtingromario.nl

STICHTING ROMARIO

STICHTING ROMARIO ONDERSTEUNT PROJECTEN IN SURINAME VOOR MINDER BEDEELDE MENSEN.

Cathrien:

Wat een prachtig werk mag Mirjam doen en wat doet ze het vol overgave en in vertrouwen op God! Wat heb ik ook samen met Mirjam mogen ervaren hoe God haar werk zegent en laat groeien!’

2017 – Joëlla:

‘In de zomer van 2017 ben ik in Suriname geweest. Tijdens deze weken heb ik ook een aantal keer met Mirjam meegelopen. Dit was echt een geweldige ervaring.  Deze hulp maakt zichtbaar een verschil. Ik kijk heel positief op deze ervaring terug. Wanneer ik de mogelijkheid zou hebben, zou ik zeker nog een keer naar Suriname willen om echt een tijd mee te kunnen lopen met de stichting. Het is een ervaring om niet meer te vergeten.’

Mennie:

‘Het heeft op mij veel indruk gemaakt wat Mirjam allemaal doet voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Mensen die daar misschien nog niet helemaal geaccepteerd worden in de samenleving. De thuisbegeleiding die Mirjam geeft is hard nodig in Suriname. Mooi om te zien hoe Mirjam rustig de tijd neemt om naar de mensen te luisteren. Samen kijkt naar wat er mogelijk is en hoe ze dat dan samen vorm kunnen gaan geven.’

 

 

                                                                                                                                                             

2019 – Jantine:

Eind 2019 heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Suriname. Wat een ontzettende mooie, bijzondere en waardevolle tijd heb ik gehad. De visie van de stichting en het werk dat wordt gedaan voor mensen met een beperking in Suriname heeft een enorme indruk op mij gemaakt.
Door de begeleiding en ondersteuning die ik heb mogen geven aan een aantal mensen, heb ik veel van de Surinaamse cultuur en natuur mogen ervaren en ben ik erg onder de indruk geraakt van dit prachtige land en de mensen.
De Surinaamse stichting ‘Opo Doro’ (wat open deur en nieuwe kans betekent) draagt de stichting aan alle kanten uit! Het is geweldig om te zien hoe Mirjam de kansen en mogelijkheden in Suriname opzoekt en daarmee verder bouwt met de stichting.

 

2013 – Geeske:

‘Nog steeds laat mij het werk van Mirjam in Suriname niet los. In 2013 hebben we samen voor het eerst kennis gemaakt met Suriname: de mensen, cultuur, het land.
De gezondheidszorg in Suriname is niet te vergelijken met Nederland. Hulpmiddelen zijn schaars zoals rolstoelen, douchestoel, verzorgingsmaterialen, incontinentiemateriaal. Dat is in Nederland niet voor te stellen.’