(+31) 657997784 contact@stichtingromario.nl

Beste lezer,

vlaggetjes

Vandaag, 23 januari, is Mario jarig, hij is 22 jaar geworden! Zijn ouders zijn heel dankbaar dat hij in redelijk goede gezondheid deze leeftijd mag bereiken. Ze danken God dat hij Mario voor hen heeft bewaard en ze zijn dankbaar dat ze gesteund worden door zoveel mensen in Nederland. Morgen hopen we Mario zijn verjaardag te vieren met familie en vrienden.

Het is steeds warmer aan het worden hier in Suriname. Eerst hadden we vaak een regenbui maar nu dat minder wordt, is het overdag met de zon lekker warm. En met een windje erbij is 30 graden best uit te houden. We hebben bij ons appartementje voldoende ruimte om overdekt buiten te zitten, zowel tegen de zon als tegen de regen is dat heerlijk. Als het donker wordt komen we daar de meest uiteenlopende dieren tegen. Een keer een jonge vleermuis die niet kon vliegen en ’s avonds zitten er altijd wel een paar dikke kikkers. Muggen hebben we hier trouwens ook genoeg en de nodige muggenbulten 😉 Gelukkig heb je dan weer een gekko op je appartement want die eet de muggen weer op.
Afgelopen week heeft Claudia allerlei fruit verzameld zoals zuurzak, manja’s (mango), kokosnoot, ananas, awara’s. Ik zo een heleboel nieuwe soorten fruit kennen en het smaakt allemaal heerlijk.

DSCN7640

DSCN7658 DSCN7646

Mario
Vorige week vrijdag zijn we voor het eerst bij Mario geweest. Wat was het leuk om hem en zijn ouders weer te zien. Zijn zus Jo-ann kwam ook even binnen voordat ze naar haar werk ging. Mario zag er goed uit en ik vond hem ook heel vrolijk, hij lachte gelijk. We hebben ook naar zijn rolstoel gekeken maar helaas voldoet die niet meer. De zithouding van Mario is achteruitgegaan omdat hij toch nog veel op bed heeft gelegen. Nu kan hij niet meer goed rechtop blijven zitten. Zaterdag zijn we naar Van Axel Dongen geweest. Zij hebben een revalidatieservice opgezet in Suriname. We hebben afgesproken dat er een ergotherapeut bij Mario komt om te bekijken wat hij precies nodig heeft. Ook hebben we gelijk een douchestoel meegenomen. Op dinsdag en vrijdag ga ik helpen bij het baden van Mario.
Verder zijn we voor Mario nog aan het kijken voor geschikt incontinentie materiaal. Daar is hier in Suriname niet zo makkelijk aan te komen en is het vaak duur. We proberen nu via de DIO drogisterij, ook bekend in Nederland, goede luiers te bestellen. Stichting Romario heeft afgesproken met de Dio dat wij drogisterij spullen kunnen bestellen bij hen en dat de familie van Mario die bij hen op kan halen. De spullen betalen wij dan via een Nederlandse bankrekening zodat daar geen extra kosten aan verbonden zijn. Het is fijn om zo samen te werken met lokale ondernemers en op die manier Mario en zijn ouders te kunnen ondersteunen.

bij project Mario

Gesprek met Jennifer van Lob Makandra
Afgelopen maandag heb ik een gesprek gehad met Jennifer over de projecten waar Stichting Romario en Lob Makandra in samenwerken. We gaan samen bekijken hoe we onze samenwerking voort gaan zetten. Als hier nieuws over te melden is dan laten wij dat aan u weten.

Druk bezig met het toevoegen van de boeken. DSCN7720

Bibliotheek

Deze week hebben Claudia en ik een start gemaakt met het invoeren van de boeken die nu in de bibliotheek staan. Via een bedrijf hebben we een laptop gekregen waarmee we de boeken kunnen registreren in Excel. Als er boeken worden uitgeleend kan de naam erachter gezet worden zodat we weten waar de boeken zijn. In het boek zit een briefje waarop de datum staat wanneer het boek weer terug gebracht moet worden. Het is een hele klus maar samen gaat het ook best weer snel.

gebed

Gebed
Wilt u voor het werk van Stichting Romario mee bidden en danken? In de nieuwsbrief zullen we gebedspunten noemen.

Dankpunten:

  • Dat Claudia en Mirjam het fijn mogen hebben in Suriname en dat we zoveel familie en vrienden weer mochten ontmoeten.
  • Dat er een mooie bibliotheek staat waar goed gebruik van wordt gemaakt.

Gebedspunten:

  • Voor Mario en zijn ouders dat we samen manieren kunnen vinden om de zorg voor Mario wat lichter voor hen te maken zodat we voor hem kunnen blijven zorgen.
  • Voor kracht en inzicht voor het werk hier in Suriname en om Gods leiding bij de dingen die we gaan doen.

We willen u en jou, als onze achterban hartelijk bedanken voor alle steun. In middelen maar ook in gebed en berichtjes via app, facebook en e-mail. We voelen ons gesteund. En alleen door samen te werken kunnen we samen iets door voor minder bedeelde mensen in Suriname. We vinden het ook altijd leuk om berichtjes uit Nederland te krijgen, u kunt ook reageren op deze nieuwsbrief. Berichtjes kunt u sturen naar contact@stichtingromario.nl

Vanuit Suriname een hartelijke groet ook namens Claudia.

Mirjam van Herwijnen
voorzitter