Nieuwsbrief 5 oktober 2015

Herfst

Herfst in Nederland. Terwijl ik deze nieuwsbrief schrijf kijk ik door het raam naar de bomen die langzaam veranderen in een prachtig kleurenspektakel. De zon geeft dit alles een bijzondere sfeer. En in gedachten ben ik vaak in Suriname waar andere weersomstandigheden een rol spelen. In augustus heeft het daar heftig geregend. Rivieren traden buiten hun oevers, dammen braken door en mensen werden dakloos door de storm.

In deze nieuwsbrief verbinden we deze werelden, door u te vertellen over het nieuws van Stichting Romario. Fijn dat u weer met ons mee leest en leeft.

Inzamelen van goederen voor Suriname

We kregen in de afgelopen maanden kleding, speelgoed en boeken binnen en we konden 8 dozen (á 160 liter) vullen en versturen naar Suriname. Ook hebben we Romario kunnen voorzien van luiers, handdoeken en beddengoed.

Kassenteeltproject Stichting Lob Makandra

De kas die is gebruikt voor proeven met het telen van gewassen is aan renovatie toe. Stichting Romario heeft afspraken gemaakt met Stichting Lob Makandra om dit project te ondersteunen. Inmiddels is er een bedrag van 6000 euro opgehaald en kan er een serieuze start gemaakt worden met dit project. Het is de bedoeling dat met dit project een aantal gezinnen zelfvoorzienend kunnen worden. En er wordt gewerkt aan uitbreiding van dit project om biologische landbouw te stimuleren.

Romario

Het gaat goed met Romario. Zijn moeder stuurde ons een tijdje geleden mooie foto’s van hem, toen hij nog geen hersenvliesontsteking had gehad. Die wilde ze graag met u delen.

Bericht uit Suriname

In mei 2015 waren er verkiezingen in Suriname. Opnieuw werd de NDP, de partij van Desiree D. Bouterse, de grootste partij. Vijf jaar lang zal hij weer in Suriname regeren. Met enkele politieke partijen is een regeerakkoord bereikt. Gods woord moedigt ons aan om te bidden voor de hooggeplaatsen en we weten dat alle overheden en machten aan onze Heer onderworpen zijn.

Acties en collectes voor Stichting Romario

Afgelopen zomer mochten wij in verschillende kerkdiensten en bijeenkomsten collecteren voor Stichting Romario. Zo ook bij de Trekkersdiensten in Staverden, deze collecte leverde een mooi resultaat van 7000 euro op. Hierin zien wij Gods rijke zegen en mogen we verder gaan met ons werk in Suriname.

Het is de bedoeling om dit najaar weer een verkoopactie te houden met o.a. stroopwafels en rookworsten.

Mirjam naar Suriname 2016

Begin 2015 ben ik, zoals jullie weten, voor acht weken naar Suriname geweest om daar de mensen en de projecten op te bezoeken die wij ondersteunen. Ook ben ik weer met Jennifer in gesprek gegaan over projecten voor de toekomst. Ik merkte dat er veel werk is om te doen maar dat er niet voldoende mensen zijn om dit werk op te pakken. Ook merk ik dat ik steeds meer dingen ga zien die ik op zou willen pakken om de bevolking te ondersteunen. Dit wil ik ter plaatse gaan doen. Terug in Nederland besefte ik dat ik ook hier dingen kan doen voor de mensen en projecten in Suriname. Ik zoek een balans tussen werken in Nederland en Suriname. Daarom heb ik besloten om de tweede helft van 2016 voor 6 maanden naar Suriname te gaan. Later wil ik besluiten wanneer en hoe lang de volgende periode zal zijn. Op deze manier wil ik nog meer betrokken raken bij en aan de slag gaan met de projecten die Stichting Romario ondersteunt.

‘Plannen mislukken door te weinig overleg, maar ze slagen door veel goede raad.’

Gesterkt door deze tekst uit Spreuken 15:22, heb ik besloten dat ik mijn werk in Suriname een goede basis mee wil geven zodat het een fundament heeft voor de toekomst. Ik wil werken in Gods koninkrijk. Door dicht bij hem te leven wil ik mij door Hem laten leiden.

Ik heb mij aangemeld bij InToMission. Deze organisatie staat voor onafhankelijke cross culturele coaching en (praktische) begeleiding aan mensen die wonen en werken in het buitenland of in multicultureel Nederland. Ik heb een persoonlijke coach die samen met mij werkt aan een grondige voorbereiding voor mijn verblijf in Suriname. Over deze voorbereidingen zal ik in een volgende nieuwsbrief meer vertellen.

Wilt u mee bidden en danken?

-Danken voor de zegen die God geeft op ons werk voor minderbedeelde mensen in Suriname.

-Bidden voor Romario en zijn familie die hem zo trouw verzorgd.

-Bidden voor de voorbereidingen voor het verblijf van Mirjam in Suriname.

-Bidden voor de regering van Suriname.

Oproep

Heeft u zich nog niet ingeschreven voor deze nieuwsbrief? We zouden het fijn vinden als u met ons mee blijft lezen. Inschrijven kan op onze website: www.stichtingromario.nl, klik vervolgens op ‘nieuwsbrief’ en vul uw e-mailadres in.

We zijn op zoek naar mensen die ons af en toe willen ondersteunen met het uitvoeren van een aantal praktische zaken. Zoals het wegbrengen van dozen naar Almere, voor transport naar Suriname, helpen met acties of dingen uitzoeken voor de projecten die we ondersteunen. Wilt u hier meer over weten of wilt u ons helpen, stuur dan een berichtje naar contact@stichtingromario.nl

Wij zoeken een secretaris en een PR medewerker voor ons bestuur.

Interesse? Neem contact met ons op