Stichting Romario is in december 2013 opgericht door Mirjam van Herwijnen.

‘In het najaar van 2013 ben ik samen met Geeske, voor twee maanden naar Suriname gegaan om daar vrijwilligerswerk te doen. In oktober 2012 ben ik naar Zambia geweest om daar hulpverleningsprojecten te bezoeken. Voor mij was deze reis een stapje verder in een proces in mijn leven om vorm te geven aan mijn plek in Gods Koninkrijk, waar ik graag dienstbaar aan wil zijn.

Tijdens mijn verblijf in Suriname raakte ik steeds meer onder de indruk van de verschillende gewoontes en tradities, de prachtige natuur, het klimaat, de geschiedenis en de verschillende bevolkingsgroepen in Suriname. En doordat ik hier langere tijd was, kon ik waardevolle contacten opbouwen

Het werk dat we in Suriname deden, was o.a. thuiszorgwerk en praktische hulp verlenen. Zo kwamen we terecht bij het gezin van Romario. We verzorgden hem twee keer per week en gaven zijn ouders adviezen over de verzorging. Ook zijn we bij mevrouw Pavion geweest, een bejaarde dame uit de gemeenschap. Daarnaast maakten we plannen om de bibliotheek van Lob Makandra op te knappen. Lob Makandra werkt vanuit een christelijke visie, willen iets betekenen voor minder bedeelde mensen en willen ook op maatschappelijk gebied iets voor het land doen.

Tijdens mijn verblijf in Suriname kwamen er een paar dingen bij elkaar: de nood in dit land en mijn wens om iets te kunnen doen in Gods Koninkrijk. Zo is het idee ontstaan van Stichting Romario. De missie van Stichting Romario is om vanuit naastenliefde waarde toe te voegen aan menselijke levens.