(+31) 657997784 contact@stichtingromario.nl

STICHTING ROMARIO

STICHTING ROMARIO ONDERSTEUNT DE HULPVERLENING AAN MENSEN MET EEN BEPERKING IN SURINAME

Ontstaan:

Stichting Romario is een Nederlandse stichting die opgericht is door de Nijkerkse Mirjam Sabajo- van Herwijnen. Zij heeft in 2013 twee maanden vrijwilligerswerk gedaan in Suriname.

Ze deed dit vanuit de wens om dienstbaar te zijn in en aan Gods koninkrijk. Mirjam zag tijdens haar verblijf de nood in Suriname, met name bij mensen met een beperking.

Zij is in 2017 Suriname gaan wonen om daar thuisbegeleiding voor mensen met een beperking op te zetten. Om dit mogelijk te maken heeft Mirjam Stichting Romario opgericht.

Inmiddels is de stichting al een aantal jaar oud. Mirjam heeft zich definitief gevestigd in Suriname en heeft daar stichting ‘Opo Doro thuisbegeleiding’ opgezet, hier kunt u meer over lezen onder het tabblad: ‘wat wij doen’

Sindsdien heeft Mirjam geen bestuurlijke functie meer. Stichting Romario heeft een Nederlands, onafhankelijk bestuur en selecteert de projecten voor mensen met een beperking in Suriname waar ze aan bij wil dragen.

Naamgeving:

Romario was een Surinaamse jongen met een verstandelijke en lichamelijke beperking die, dankzij thuisbegeleiding van Mirjam, kon groeien. Dit maakte zoveel indruk dat Mirjam besloot de stichting naar hem te vernoemen. Meer informatie onder het kopje: ‘in memoriam: Romario.’ 

Ze schrijft daar zelf over: ‘Het werk dat we in Suriname deden, was o.a. thuiszorgwerk en praktische hulp verlenen. Zo kwamen we terecht bij het gezin van Romario. We verzorgden hem twee keer per week en gaven zijn ouders adviezen over de verzorging.’

Doel van stichting Romario:

Stichting Romario ondersteunt vanuit Nederland de hulpverlening aan mensen met een beperking in Suriname. Dit gebeurt met name door financiële steun aan, door het bestuur geselecteerde projecten, in Suriname.