(+31) 657997784 contact@stichtingromario.nl

STICHTING ROMARIO

STICHTING ROMARIO ONDERSTEUNT DE HULPVERLENING AAN MENSEN MET EEN BEPERKING IN SURINAME.

     In Memoriam:

Romario  1993 – 2021

Romario werd geboren op 23 januari 1993. Hij was een gezonde jongen. Toen hij anderhalf jaar was kreeg hij erge koorts en bleek hij hersenvliesontsteking te hebben. Hierdoor liep hij een hersenbeschadiging op. Vanaf dat moment had Romario veel zorg nodig. Hij kon niet meer zelf lopen en moest verzorgd worden en geholpen met eten. Zijn ouders en vier zussen hebben jaren liefdevol voor hem gezorgd.

In 2013 kwam Mirjam voor het eerst in contact met Romario en zijn familie. Ze zag hoe liefdevol Romario werd verzorgd maar ook hoe zwaar het voor de familie was. Romario woonde met zijn ouders op een bovenverdieping, had geen rolstoel en kwam daardoor bijna niet buiten. ’s Morgens werd hij uit bed getild en op de vloer van de badkamer gelegd om gewassen te worden. Mirjam heeft ondersteund in de zorg voor hem. Toen ze besloot om een stichting op te richten om meer mensen met een beperking in Suriname te kunnen helpen, heeft ze besloten de stichting naar hem te vernoemen.

Romario is overleden op 31 juli 2021. In de stichting leeft zijn naam nog steeds voort en kunnen vele mensen met een beperking in Suriname nog steeds ondersteunt worden.